Personal Trainer Spor Koçu Nedir?

Personal Trainer kelimesi popüler kültür ile birlikte yaygınlaşmıştır. Konya Personal Trainer ifadesi de bu anlamda çok kullanılan bir ifadedir. Böyle olsa da bunun türkçe karşılığı olarak spor koçu yada özel ders antrenörü ifadesini kullanabiliriz. Belki  de bizim kültürümüze en uygun olanı özer ders hocası tabiri olabilir.  Bu iş ne kadar ücreti mukabilinde verilen bir hizmet olsa da kültürümüzde bilgi öğrenilen kişiye saygı duyma prensibi olduğundan üniversite hocasından cami imamına kadar hocam ifadesi kullanılmaktadır.

Personel Trainer
Personal Trainer

Neden Personal Trainer PT

İşin terminoloji tarafı böyle iken personel trainer neden tercih edilmeli biraz da bu konu üzerinde duralım. Eğitim bireysel bir konudur. Herkesin söz konusu bilgiyi algılaması, öğrenmesi farklı yöntemlerle ve farklı zamanlarda olabilir. Söz konusu durum spor olunca bir takım vücut özelliklerini de bu konu da dikkate almak gerekiyor. Mesela hedefimiz yakın savunma öğrenmek fakat aynı grup dersinde bu konuda daha önce ders almış kişilerle birlikte ders görüyorsunuz. Oysa ki sizin şimdiye kadar bu alanda hiçbir çalışmanız olmamış. Anrenör bu durumda grubun ortalamasına göre hareket etmek mecburiyetindedir. Durum böyle olunca da bazıları konudan sıkılacak bazıları ise belki konuyu tam kavrayamayacaktır. Özel derste ise program sizin için hazırlanacağından söz konusu dersin ne kadar tekrar edeceği gibi konular size göre karar verilir. Yine bazı fiziksel gelişmelerden kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Yine size özel yapılan çalışmalarda bu konuda da başarı elde edebilirsiniz.

Grup Seansının Avantajlı Olduğu Durumlar Var mı?

Özellikle partnerle çalışmanız gereken mücadele sporları gibi bir branş ile meşgul oluyorsanız. Grup içerisinde farklı tarzda sporcularla antrenman yapabilmek gelişmenize fayda sağlar. Ama temel konuların öğrenilmesi ve nabız, kas gelişimi, psikomotor öğrenme gibi konuların kişiye özel olması sebebiyle ilk etapta özel ders daha faydalı olacaktır.

Özel Ders ve Grup Derslerinin Maliyet Açısından Karşılaştırılması

Tabi işin bir de mali kısmı var bu durumda özel ders ve grup seanslarını kıyaslayacak olursak konya yerelindeki mevcut fiyatlandırmaya göre 1/6 yada 1/7 oranında olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumun en önemli sebebi ise bir antrenörün sadece size zaman ayırması sizinle ilgilenmesi diyebiliriz.

Kick Boks Personal Trainer

Diğer branşlarda yada genel olarak spor anlamında personal trainer tarzı çalışma kick boks için de oldukça faydalı görülmektedir. Kick boks antrenmanları ile birlikte beslenme, dinlenme ve günlük aktivitelerimizin düzenlenmesi bizi başarıya daha hızlı taşıyacaktır. Bir grup dersine girmekle bir spor koçu ile birebir çalışmak ve danışma hizmeti almak süreci hızlandıracaktır.

Konya Personal Trainer Hizmeti Almak İstiyorsanız konu hakkında bizimle iletişime girerek amaçlarınız ve ilgili branş doğrultusunda uygun antrenörü bulabilirsiniz. 0541 322 99 39

Kilo Kontrolü Zayıflama Konularındaki Yazılarımız.

Mücadele Sporları Hakkında Yazılarımız

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz