Çocuklarımızı Neden Spora Alıştırmalıyız

Başıboş kalan insanın nefsi ve şeytanla mücadelesinin çok daha zor olacağı bilinen bir gerçektir. Yaşanılan bilgi çağında insanların zararlı ve helal dairesi dışındaki unsurlara ulaşmaları çok daha kolay bir hale gelmiştir. Durum böyleyken mümkün olduğunca sistemli ve Allah(cc) müsade ettiği işlerle meşgul olmak yerinde olacaktır.

Atalarımızında belirttiği gibi ağaç yaşken eğilmektedir. Böyle olunca insanların bazı güzel alışkanlık ve davranışlara küçük yaşta alışmaları gerekmektedir.

Çocuk ve Spor

Bu açıdan bakıldığından bir takım ibadetlere insanlar nasıl küçük yaştan alışıyorlarsa, “Rekreasyon ” tabir edilen boş zamanları verimli geçirmeye yönelik  çalışmalara da bu şekilde alışmalıdırlar.

Aileden spor ile ilgili temeli olan insanların ileri ki yaşlarda spor yapmaları, ailesinde spor kültürü olmayan insanlara kıyasla çok daha kolay olacaktır.

Diğer taraftan nesiller arası birbirini anlayamama ve iletişim problemleri çağımızın en büyük sıkıntılarından bir tanesidir.

Çocuk ve Spor Kick Boks Wushu

Sporun belli bir disiplin, plan, proje ve hedefe yönelik yapılması gerektiği gerçeğini çocuklar için gerekirse bir tarafa bırakıp sadece sporu sevmeleri ve spor salonlarına alışkanlık kazanmaları için de bir takım çalışmalar yapmak gerekmektedir.

Çocuk yaşlarda sporla tanışmayan veya farklı meşguliyetler edinmeyen bir bireyin ileriki yaşlarda sigara, alkol, madde bağımlılığı gibi olumsuz durumlardan kendisini alıkoyacak bir müesseye ihtiyacı olacak ama belli yaştan sonra bu duruma alışması oldukça zor olacaktır.

Bu yüzden nasıl camiye gelen çocukları gürültü yapıyorlar diye kovalayan onlara kızan yetişkin bireylere kızıyorsak, spora alışan gençleri illa ki şampiyon yapacağız diye aşırı yüklemelere maruz bırakan zihniyete de bu ölçüde karşı çıkıyoruz.

Çocuklar da Wushu ve Kick Boks

Buradan bir daha ilan ediyor ve istek de bulunuyorum. Lütfen devam ettiğiniz sportif aktivitelere çocuklarınızı da, küçük kardeşlerinizi de zaman zaman yanınızda götürün, onların bu atmosfere alışmasını sağlayın hem ileriki dönemlerde ortak hareket edebileceğiniz bir payda oluşturmuş olursunuz hem de spor vasıtasıyla geçirdiğiniz kaliteli  birliktelik size uzun vade de iletişim noktasında olumlu geridönüşler sağlar.

Babalı çocuklu, dedeli torunlu spor yapan bir toplum haline gelmek ümidiyle Allah’a emanet olunuz.

 

Abdülhamit TOPÇU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz